safety

Corona – links

Begeleiden tijdens deze corona-crisis is een enorme uitdaging. Veel van de mensen die wij dagelijks zien zijn werkzaam in de zorg voor mensen met meervoudige problematiek. Zeker voor mensen met een verstandelijke beperking is het een heel verwarrende tijd. Hoe leg je iemand met een verstandelijke beperking uit dat familie niet op bezoek mag komen, het dagelijkse loopje naar de supermarkt er niet in zit of waarom niemand naar buiten mag. Dit alles nog los van het feit dat contact wat afstandelijker is of lijkt terwijl dat voor veel cliënten zo belangrijk is. Ga er maar aan staan. Er zijn veel mensen en organisaties die tips delen die erg waardevol kunnen zijn in deze gekke tijd. We geven daarvan graag een overzicht. We hebben niet de pretentie volledig te zijn, maar delen graag wat links waar meer informatie te vinden is en zullen dat steeds aanvullen als er aanleiding voor is. Hierbij een overzichtje.

Het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) heeft een pagina ingericht over corona en probleemgedrag. Klik hier voor de link.

Het ministerie voor volksgezondheid geeft op deze site een overzicht van de maatregelen voor de langdurige zorg tijdens het corona virus.

De Vereniging voor Gehandicaptenzorg Nederland deelt hier de nodige tips en adviezen.

Kennisplein Gehandicapten Sector deelt hier de nodige tips en adviezen.

VG innovators gaat hier in op de mogelijkheden van dagbesteding in deze rare tijd.

KLIK verstandelijk gehandicaptenzorg vertelt hier hoe je overeind blijft tijdens deze crisis.

Stichting Philadelphia bied hier iedere dag een nieuwsuitzending die geschikt is voor veel cliënten.

Heb je ook tips of links die we hier bij kunnen zetten? Laat het ons weten en dan nemen we ze op in deze lijst.

Posted in