Thema: persoonlijke groei

Individuele coaching of behandeling

Wie de zorg voor zichzelf op de eerste plaats zet kan pas echt het verschil maken voor de ander

Werken neemt een groot deel van ons leven in beslag. Tussen het begin en het einde van je loopbaan werk je gemiddeld 90.000 uur! En collega’s zie je doorgaans meer dan de mensen uit je directe sociale omgeving. Natuurlijk wil je dan dat je werk voldoening en plezier geeft. Maar wat nu als dat (even) niet zo is. Misschien twijfel je of het werk nog wel bij je past? Of raak je je rol, functie of werkplek kwijt? Er kunnen zich ook problemen voordoen in je privé-leven die de nodige invloed hebben op je werk. Je bent hoe dan ook niet de enige die een periode worstelt met problemen die invloed hebben op je dagelijks (werkzame) leven. 

Als je problemen in je werk of loopbaan ondervindt of door persoonlijke klachten niet goed meer kan functioneren en misschien zelfs twijfelt of je het juiste beroep hebt gekozen kan wat extra persoonlijke aandacht uitkomst bieden. Via intensieve gesprekken kom je sneller achter de oorzaak van je probleem of vraag en weet je beter wat je eraan moet doen.

Hoe gaat dat, die gesprekken?

We gaan samen met jou na waar je tegenaan loopt, waarom je daar tegenaan loopt, wat je belangrijk vindt en waar je invloed op hebt. Je klachten komen naar boven omdat je tegen bepaalde cliënten, collega’s of omstandigheden aanloopt, en samen onderzoeken we wat je mogelijkheden zijn om van je klachten te herstellen. Daarna onderzoeken we wat nu maakt dat jij hier klachten van krijgt. Dat je klachten ontwikkelt komt namelijk niet alleen door je omstandigheden, maar is vaak een combinatie van jouw persoonlijke stijl en de omstandigheden. We helpen je bewust te worden van jouw stijl en wat andere mogelijkheden zijn. En hoe je dat kunt leren. Uiteindelijk kom je erachter hoe je beter voor jezelf kan zorgen. We maken gebruik van evidence en practice based methoden zoals (cognitieve) gedragstherapie, mindfulness en EMDR en maken natuurlijk gebruik van coachende vaardigheden. We combineren therapeutische interventies om zo goed als kan aan te sluiten op de vraag en de persoon die tegenover ons zit. Onze focus is steeds om zaken praktisch toepasbaar te maken voor iedereen die graag wil leren, zich wil blijven ontwikkelen en plezier wil houden in zijn werk.

Hoeveel tijd kost het?

We werken vrijwel altijd in blokken van drie gesprekken van 1,5 uur. De meeste mensen hebben hieraan genoeg. Is dat niet voldoende? Dan plannen we opnieuw drie gesprekken.

Wat doen we niet?

We zullen je helpen bij bewustwording, het vergroten van zelfinzicht en het realiseren van gedragsverandering. Mochten je klachten in relatie staan tot andere psychische problemen of stoornissen, dan zullen we je adviseren via je huisarts hulp te zoeken. Omdat we uit de GGZ komen kunnen we je goed adviseren welke weg je zou moeten bewandelen. Om de gesprekken effectief te laten zijn is het belangrijk dat je klachten werk gerelateerd zijn en je motivatie actief gericht is op (her)vinden van je werkplezier.

Kan ik met mijn vraag direct bij jullie terecht?

Dat hangt ervan af. Maar meestal is het goed om voordat je contact zoekt met ons, eerst met je collega’s of manager te praten over wat er precies niet goed gaat. Een persoonlijk traject bij ons duurt vervolgens zo kort als het kan, en zo lang als nodig. Omdat we duidelijke, overzichtelijke stappen hanteren kunnen we al snel een goede inschatting maken van het aantal gesprekken dat nodig is. In een persoonlijk traject krijg je vragen en opdrachten en kom je bijvoorbeeld tweewekelijks langs voor een gesprek. Tegenover je investeringen in tijd en geld staat dat deze vorm van ondersteuning het hoogst mogelijke rendement heeft.

Je krijgt inzicht in je eigen gedrag en waarom je doet zoals je doet. Je leert op een andere manier kijken en vergroot je effectiviteit op de gebieden waarin jij vastloopt of niet de gewenste uitkomst bereikt.

Voor iedereen die zich wil ontwikkelen en (h)erkent daar zelf verantwoordelijk voor te zijn.

Van belang is dat je naast de gesprekken bereid bent huiswerk te maken. Patronen doorbreken en gedrag veranderen vraagt veel inzet en motivatie. Verder werken we altijd in blokken van drie gesprekken van 1,5 tot max 2 uur. Mocht je daar niet voldoende aan hebben dan plannen we opnieuw drie gesprekken. De kosten per serie gesprekken zijn € 625,-. 

In de Corona pandemie hebben we gezien dat individuele gesprekken heel goed online kunnen plaatsvinden. Maar uiteraard kan live ook op een locatie die voor jou goed bereikbaar is. Live gesprekken doen we alleen in Twente en de Achterhoek. 

Wij zijn bereid met iedereen te werken die begrijpt dat je verantwoordelijk bent voor je eigen emoties en gedrag en iedereen die graag wil leren daar verandering in aan te brengen om effectiever om te gaan met problemen, uitdagingen en de mensen om je heen.

Ons aanbod

Contact

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: