Interim opdrachten

Tijdelijke opdrachten

Begeleiden van veranderingen vraagt om stevige aandacht voor borging

Veranderingen kan je op allerlei manieren voor elkaar krijgen. En dat is precies waar wij graag het verschil maken.

Een (interim) manager of projectleider doet er geen goed aan om enkel ‘de lieve vrede’ te bewaren, maar ook niet om mensen tegen het been te schoppen. Of door de geschiedenis te ontkennen. Als je als (interim) manager of projectleider het initiatief neemt om iets nieuws te laten groeien of aan de knoppen zit om een al geformuleerde verandering in gang te zetten dan is het belangrijk om je te realiseren dat de medewerkers de wortels zijn. En die wortels zijn nodig voor een stevige groei. Na het vertrek van een tijdelijk functionaris is het de bedoeling dat medewerkers samen verder groeien. En als je wilt dat medewerkers die nieuwe toekomst met elkaar gaan maken dan lukt dat beter als zij betrokken en geraadpleegd worden, als ze mee mogen denken. Dat creëert eigenaarschap en als het even kan ook al draagvlak. Bij moeilijke momenten die nog komen kan dat van onschatbare waarde zijn.

Wil je een cultuuromslag of innovatie doorvoeren, met respect voor de geschiedenis en wensen van medewerkers, dan helpen we daar graag bij. 

Wij zijn strategisch in onze aanpak en goed in het begeleiden van groepsdynamiek in ingewikkelde groepsprocessen. Door opleiding en ervaring in diverse settingen weten we wat er nodig is om mensen mee te krijgen richting een positieve verandering. We vinden het een uitdaging om gesprekken te leiden als er sprake is van ogenschijnlijk tegengestelde belangen.

Tijdelijke opdrachten met als doel een project, afdeling of locatie meekrijgen richting een positieve verandering gaan wij graag aan. We zijn ervaren in het bedenken van creatieve interventies om mensen mee te krijgen. Omdat we snappen dat een positieve verandering op de lange termijn soms broos is hebben we ons geschoold in gedragsverandering van groepen. We communiceren helder, ook als het lastig wordt. We zijn ervaren in het begrijpelijk overbrengen van (noodzakelijke) veranderingen en zien het als een belangrijke taak om draagvlak zoveel als kan te bewerkstelligen.

Als wij ons ergens inbijten dan laten we niet snel los. We beloven dat onze bemoeienis gefocust blijft op de stip op de horizon die vooraf is bepaald en doen maximaal ons best om alle betrokkenen enthousiast te maken om doelen te behalen. We laten ons niet uit het veld slaan door teleurstellingen. En weerstand zien we graag als een fenomeen dat er bij hoort.

We zetten ons graag in voor projecten en voor (zorg)locaties die weer een positieve impuls nodig hebben. Opdrachten waarin gedragsverandering een rol speelt hebben onze bijzondere belangstelling omdat we ons daar erg bij thuis voelen.

We gaan opdrachten aan voor korte en lange termijn. Onze kortste opdracht duurde twee maanden en de langste duurde ruim een jaar.

In overleg.

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief