Linda Vriend

Linda Vriend

Ik ging de verpleging in omdat ik ‘met mensen wilde werken’. Na enkele jaren werken in diverse zorgsettingen koos ik voor de ggz richting. Omdat ik mensen wilde begrijpen en mensen in nood wilde helpen omgaan met hun eigenaardigheden. En tot op de dag van vandaag ben ik niet meer opgehouden met leren over (disfunctioneel)gedrag en psychische (on)gezondheid. Hoe meer ik het begrijp hoe meer ik erachter kom dat menselijke valkuilen universeel zijn. Elk mens wil zich graag veilig voelen, uitgedaagd worden, ergens bij horen, autonoom zijn, zich kunnen identificeren met anderen, maar ook uniek zijn. En iedereen belandt zo nu en dan in valkuilen door conflicten in deze behoeften. Het gebeurt iedereen meer of minder vaak, met kleine en soms grote gevolgen. Want hoe groter je behoefte aan harmonie met je omgeving, hoe moeilijker het kan zijn om je vrij te voelen jezelf te zijn. Maar je kunt er veel van leren, zodat je je steeds verder ontwikkelt.

De drive achter deze thema’s komt voort uit mijn eigen ervaring: ik ben letterlijk weggerend uit een ogenschijnlijk stabiel leven. Na de geboorte van mijn kind realiseerde ik mij hoezeer ik iemand was geworden die ik niet wilde zijn. Hoe pijnlijk deze periode ook is geweest, ik zou het niet willen wissen. Ik heb er ontzettend veel van geleerd en het geeft me de drive om te doen wat ik nu doe.

Het is mijn missie geworden om inzicht te brengen in dilemma’s en herhalende valkuilen. Ik wil je  graag leren hoe je jouw sterke kanten en eigenheid zo kunt inzetten dat je werk (weer) leuk wordt en je samenwerking met anderen verbetert. Zodat je uitdagingen kunt aangaan en je toch veilig kunt voelen, zodat je helemaal je zelf kan zijn en er toch bij hoort, zodat je beseft dat je niet onmisbaar bent maar wel uniek.

Naast mijn werkzaamheden voor WAJZ bied ik therapie en coaching vanuit GRIPhelpt. Ook ben ik moeder en voed ik samen met mijn partner mijn kind op in co-ouderschap. Daarnaast werk ik als verpleegkundig specialist/MANP in de Basis GGZ. Daar behandel ik mensen met psychische klachten en stoornissen, kortdurend en methodisch, van preventief tot curatief. Ik maak gebruik van mindfulness technieken, EMDR en cognitieve gedragstherapie en de inzichten en ervaringen die ik in de afgelopen 14 jaar in de praktijk en in mijn eigen leven heb opgedaan, en nog elke dag opdoe. Want af en toe ik heb ik echt nog wel stemmetjes in mijn hoofd die van me verlangen dat ik mijn binnenwereld negeer. Maar dan haal ik even diep adem, kijk mezelf eens goed aan en weet: het mooiste wat je kunt worden is jezelf.

 

Jij dus ook!

 

Linda (MSc) heeft de HBO V, Master Health Care & Social Work en de Master Advanced Nursing Practice (Verpleegkundig specialist GGZ) gedaan. Daarnaast deed ze de opleiding tot Mindfulness Based Cognitieve Gedragstherapie en de opleiding tot VERS trainer (vaardigheidstraining emotieregulatie). Ook heeft ze  opleidingen op het gebied van trauma (EMDR) en Cognitieve Gedragstherapie (CGW) afgerond. Linda houdt zich binnen WAJZ bezig met de thema’s (werk)stress, grenzen, incidenten en mindfulness. Daarnaast is Linda de oprichter van GRIPhelpt van waaruit zij therapie en coaching verzorgt.

linda

Ons aanbod

Contact

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: