Raak Deskundig Betrokken

Medewerkers

Iedereen wil graag bevlogen en met plezier werken. Je brengt veel tijd van je leven door met werken. Je werkplezier is daarom van grote invloed op je geluksgevoel en ook je gezondheid. Alle reden dus om tijdig aan de bel te trekken als je merkt dat je vitaliteit afneemt of je werkplezier ver te zoeken is.

Juist omdat je zo’n groot deel van je leven werkt is het niet meer dan logisch dat je in een bepaalde periode even minder goed in je vel kan zitten. De voortdurende en oneindige hoeveelheid taken en de problemen waar je mee geconfronteerd wordt kunnen soms leiden tot chronische stress, verlies aan zingeving of zelfs trauma als gevolg van incidenten. Soms kom je er na verloop van jaren achter dat je automatische patronen je in de weg gaan zitten omdat je bijvoorbeeld moeite hebt met ‘nee’ zeggen, grenzen aangeven of de nieuwe rol of taak van je vraagt dat je je anders opstelt dan je gewend bent.

Kortom, werken met complexe problematiek van clienten op een dynamische werkplek als de zorg vraagt veel van jou als persoon in de rol van professional. We zijn er voor jou als je even niet meer weet waar je staat. Dat kan in individuele gesprekken of samen met collega’s in een kleine groep.

Een selectie van ons aanbod vind je hieronder, maar voel je welkom om je bij ons te melden met iedere vraag. Afhankelijk van de vraag kan je terecht bij WAJZ of bij GRIPhelpt, waar we ons aanbod in therapie en coaching verder beschrijven.

Grip op grenzen

In vijf stappen je grenzen leren kennen en aangeven

Grenzen zijn essentieel in een goede professionele relatie met je clienten, in de samenwerking met je collega’s en eigenlijk ook voor een gelukkig leven. Maar waar ligt jouw grens? Hoe voel je aan wanneer jouw grenzen zijn bereikt en hoe geef je dat vervolgens aan?

Het aangeven van grenzen is voor de meeste van ons lastig. Zeker als je werkzaam bent in de zorg, de wereld waarin je continu ten dienste staat van anderen en waar je binnen een team afhankelijk bent van elkaar. Dus zeg je meestal ja tegen ongepast gedrag van je client. Misschien niet letterlijk, maar door het te negeren of te tolereren, want hij/zij is ziek of ‘weet niet beter’. En zeg je ‘ja’ tegen vragen van je collega’s. Direct of indirect door alles te regelen wat zij laten liggen. Want alles wat je oppakt, is goed geregeld, maakt de totale draaglast minder en je leert er toch weer van? Dat is allemaal waar. Mits de ‘ja’ tegen de ander geen ‘nee’ is tegen jezelf. Want weten wat je grenzen zijn  en daar gehoor aan geven maakt het dagelijkse werk en eigenlijk je hele leven, stukken makkelijker en vooral ook veel leuker.

Lees hieronder wat je leert in onze training van vijf bijeenkomsten

EMDR

Wie zou je zijn als je die ene vervelende herinnering niet had?

Soms maak je iets mee waarna geen dag meer hetzelfde lijkt. Alsof alles een beetje veranderd is of alsof je de wereld ineens wat anders bent gaan ervaren. Soms maak je incidenten of ervaringen mee die je zelfvertrouwen of het vertrouwen in de ander ineens in een ander daglicht zet. En dat is vaak niet zonder gevolgen. Vervelende ervaringen in het verleden hebben soms veel impact op je gedrag en keuzes in het heden.

Mogelijk ervaar je klachten, zoals:

  • Gevoelens van angst, woede, verdriet, machteloosheid, paniek of neerslachtigheid;
  • Slaapproblemen, piekeren;
  • Het gevoel dat mensen onbetrouwbaar zijn;
  • Een gebrek aan zelfvertrouwen;
  • Vermijding van bepaalde mensen, onderwerpen, situaties of plaatsen.

Lees hieronder meer over hoe wij je kunnen helpen weer de oude te worden. 

Stevig in je nieuwe rol

Omdat een nieuwe rol andere verwachtingen met zich meebrengt

Je rol of takenpakket in je huidige werk is verandert. Je hebt daar hard voor gewerkt. Voor sommige verloopt een rolverandering als vanzelf, maar dat is niet iedereen gegeven. Een nieuwe rol met meer of andere verantwoordelijkheden kan ook gepaard gaan met onzekerheid en spanning. Misschien was je eerst ondersteunend begeleider en wordt je ineens persoonlijk of senior begeleider of krijg je een coördinerende rol. Fantastisch natuurlijk zo’n stap vooruit, maar het vraagt ook meer van je.

Lees hieronder meer hoe we jou kunnen helpen om stevig in je schoenen te staan in je nieuwe uitdaging. 

Individuele coaching of behandeling

Wie de zorg voor zichzelf op de eerste plaats zet kan pas echt het verschil maken voor de ander

Werken neemt een groot deel van ons leven in beslag. Tussen het begin en het einde van je loopbaan werk je gemiddeld 90.000 uur! En collega’s zie je doorgaans meer dan de mensen uit je directe sociale omgeving. Natuurlijk wil je dan dat je werk voldoening en plezier geeft. Maar wat nu als dat (even) niet zo is. Misschien twijfel je of het werk nog wel bij je past? Of raak je je rol, functie of werkplek kwijt? Er kunnen zich ook problemen voordoen in je privé-leven die de nodige invloed hebben op je werk. Je bent hoe dan ook niet de enige die een periode worstelt met problemen die invloed hebben op je dagelijks (werkzame) leven.

Als je problemen in je werk of loopbaan ondervindt of door persoonlijke klachten niet goed meer kan functioneren en misschien zelfs twijfelt of je het juiste beroep hebt gekozen kan wat extra persoonlijke aandacht uitkomst bieden. Via intensieve gesprekken kom je sneller achter de oorzaak van je probleem of vraag en weet je beter wat je eraan moet doen.

Lees hier hoe individuele gesprekken gaan en wanneer je bij ons terecht kunt. 

Grip op stress

Omdat je graag wilt ontdekken hoe je stress echt aan kan pakken

Heb je vaak het gevoel dat je dagen voorbij vliegen? Voel je vooral aan het einde van de (werk)dag hoe uitgeput je bent en heb je soms moeite het overzicht te houden? Wanneer je iemand bent die blijft zoeken naar oplossingen, het voor iedereen goed wil doen en gestaag doorgaat kan het een tijdje duren voor je door hebt dat het tijd wordt er iets aan te doen.

Maar als je zover bent, dan is deze training iets voor jou.

Lees hieronder hoe deze training jouw vitaliteit versterkt en stress laat afnemen.

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief