Mindfulness op het werk

Begeleiding bij conflicten

Mindfulness op het werk

Iedereen wil graag bevlogen en met plezier werken. Iedereen wil een team dat ook onder hoge druk effectief samenwerkt. Kwaliteit leveren aan tevreden clienten is het doel. En dat lukt alleen met gezonde en bevlogen medewerkers en zelfbewuste vitale managers.

Mindfulness is daartoe een onmisbare ‘way of work.’ Mindfulness betekent met aandacht aanwezig zijn met een open en oordeelvrije opmerkzaamheid. Die bewuste aandacht en opmerkzaamheid helpt je om niet aan stress ten onder te gaan en vriendelijk te blijven naar jezelf. In je neiging alles onder controle te houden kun je behoorlijk streng worden, wat een groot beroep doet op je doorzettingsvermogen. Dat is prima als je even een deadline moet halen op korte termijn, maar funest als het gaat om een dagelijkse staat van werken.

Mindful leidinggeven maakt je bewust van patronen die je energie doen weglekken of je effectiviteit ondermijnen. Managers die mindfulness in hun leiderschap verstevigen, leren bewuste keuzes maken die tot betere uitkomsten leiden: voor hun eigen gezondheid, voor hun medewerkers en voor de organisatie. MBCT combineert het vergroten van de opmerkzaamheid met de kracht van de beïnvloeding van je gedachten. Het helpt je om waardegericht handelen te integreren in je dagelijkse routine, wat leidt tot duurzame voldoening in de uitvoering van je rol. MBCT is een bewezen effectieve manier om beter met stress en milder met jezelf om te gaan. Het versterkt je veerkracht, zelfvertrouwen en optimisme.

Ons aanbod

We bieden een 4 weekse training van vier bijeenkomsten met een terugkomdag. Wil je liever eerst kennismaken met Mindfulness en ervaren wat het je kan brengen, dan kan je kiezen voor de introductie workshop mindfulness op het werk.

In 4 bijeenkomsten, gedurende 4 weken word je getraind in het toepassen van mindfulness in je werk. Je leert je aandacht sturen, omgaan met stress, loslaten van automatische niet helpende patronen, je energiebalans bewaren en waarden gestuurd te handelen in je rol als manager. In de introductieworkshop mindfulness op het werk maak je kennis met de effecten van mindfulness. In een dag leer je de basisprincipes van mindfulness, stresshantering, en mindful communiceren. Met handige tools en kleine oefeningen die direct toepasbaar zijn.

De vierweekse training is geschikt voor iedereen met een leidinggevende functie. De introductie workshop is voor medewerkers en leidinggevenden.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten van 3 uur en een terugkom bijeenkomst van 3 uur, inclusief pauze. Daarnaast is het van belang om thuis te oefenen en opdrachten te maken en dat vraagt een uur per dag indien je optimaal wilt profiteren van hetgeen je leert. De workshop bestaat uit 4 uur, inclusief pauzes.

De locatie wordt in overleg bepaald.

Mindfulness is toepasbaar voor iedereen die daarvoor openstaat en bereid is te investeren in zichzelf. Deze training is toegespitst op leidinggevenden op HBO+ niveau.

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief