Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Praktijkontwikkeling

'Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg'

Werken in de zorg betekent werken in een omgeving die continue verandert. Door veel wisselingen in je team werk je bijvoorbeeld steeds met nieuwe collega’s of invallers. Je hebt niet meer genoeg aan ‘een half woord’. Of je ziet dat het gedrag van cliënten steeds complexer wordt. Welke begeleidingsstijl is dan passend voor de cliënt, maar ook voor jou? Of jouw organisatie stelt een nieuw jaarplan vast met een nieuwe visie en doelstellingen. Maar wat als dat verandering van jouw inzet vraagt? Dit zijn allemaal voorbeelden van ontwikkelingen die jouw werk de nodige uitdagingen geven. Een pas op de plaats kan dan zinvol zijn. Even stilstaan bij vragen als: is dat wat we doen nog zinvol? Hebben we voldoende passende kennis? Moet het anders? En zo ja, hoe dan?

Verandering vraagt van je dat je oud gedrag achterwege laat en nieuw gedrag aanleert. En juist dát is moeilijk. Omdat de meeste mensen meer angst hebben iets te verliezen dan dat ze plezier ervaren bij iets winnen (dit noemen we ook wel verliesaversie). Je herkent vast dat je wilt doorzetten als je al veel tijd, inspanning of geld ergens in hebt geïnvesteerd, ook al weet je dat het je uiteindelijk niets (meer) oplevert. Oud gedrag loslaten is dus moeilijk, ook al weet je dat het je niet verder helpt. Hierdoor lopen verandertrajecten vaak spaak. Met als gevolg dat alles blijft zoals het was.

Ben je toe aan een volgende stap? Aan een heldere focus en scherpe visie? Dan denken we graag met je mee. Soms is een training, workshop of een teamtraject voldoende. Maar als de vraag nog niet zo helder is, er te veel moet gebeuren of de vraag een hele locatie aangaat, dan helpen we graag met het verder ontwikkelen van de praktijk. Met een frisse blik van buiten en veel kennis en ervaring met verschillende verander- en leertrajecten waar we de afgelopen jaren bij betrokken zijn geweest.

Neem gerust hier een kijkje om te zien hoe we werken. Of klik hier om te zien of je jezelf herkent. Geen idee of jouw vraag hierbij past? Neem dan vooral contact op. Doe dit ook als je je vraag nog niet helemaal scherp hebt, want dit is bijna nooit het geval. Samen krijgen we je vraag wel scherp en kunnen wij zeggen wat we voor je kunnen doen.Hieronder geven we steeds opnieuw een paar kleine voorbeelden van vragen waar we aan werken. Liever contact? Stuur gerust een mailtje of bel ons even.

Ons aanbod

Contact

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: