Thema: rolverandering

Stevig in je nieuwe rol

Omdat een nieuwe rol andere verwachtingen met zich meebrengt

Je rol of takenpakket in je huidige werk is veranderd. Je hebt daar hard voor gewerkt. Voor sommige verloopt een rolverandering als vanzelf, maar dat is niet voor iedereen het geval. Een nieuwe rol met meer of andere verantwoordelijkheden kan ook gepaard gaan met onzekerheid en spanning. Misschien was je eerst ondersteunend begeleider en word je ineens persoonlijk of senior begeleider of krijg je een coachende of coördinerende rol. Fantastisch natuurlijk zo’n stap, maar het vraagt ook meer van je.

Wij zien in de praktijk dat een verandering van rol mensen soms een ongemakkelijk gevoel bezorgt. In de kern willen collega’s gelijk zijn. Dat horen we ook vaak letterlijk terug van mensen. Maar je bent niet gelijk als er sprake is van verschillende verantwoordelijkheden. Je bent wel gelijkwaardig, maar dat is iets anders. In de rol die je hebt zijn er bepaalde verwachtingen. De organisatie verwacht zaken van je, maar ook je (directe) collega’s. Al die verwachtingen kunnen een behoorlijke druk leggen op mensen en het is lang niet altijd gemakkelijk om je daar direct thuis bij te voelen. Wij begrijpen hoe je gevoel en verstand je in deze overgang in de weg kunnen zitten.

Wat we kunnen betekenen

We begeleiden professionals bij het positioneren in hun nieuwe rol, zodat deze gaat passen als een jas, en wel op maat gemaakt. Afhankelijk van de vraag wordt onze begeleiding vormgegeven in individuele afspraken of in kleine groepen mensen die functioneren in dezelfde rol. Dat laatste heeft onze voorkeur omdat leren van elkaar het meest effectief is. Tijdens de momenten dat we elkaar treffen zoomen we in op jouw specifieke werkplek en wat de rol van jou vraagt. We maken de uitdaging zo concreet mogelijk om vervolgens stap voor stap toe te werken naar een professional die er staat en effectief is.

Functioneren in een nieuwe rol gaat met vallen en opstaan en voor een tijdje is dat prima. Maar op een bepaald moment moet je voldoen aan de verwachtingen van je omgeving. Als we de uitdaging samen met jou scherp hebben gaan we met elkaar aan de slag zodat je aan het einde van de rit stevig in je rol zit en weet wat je hebt te doen om je verder te ontwikkelen tot een professional die er staat en opvalt.

Voor iedereen die in een nieuwe rol functioneert en bereid is om zich te ontwikkelen in die rol. De meeste mensen die zich bij ons melden willen zich steviger positioneren ten opzichte van collega’s en missen de zekerheid die hierbij hoort.

In zowel een individueel programma als in een kleine groep lukt het in bijna alle gevallen om in vier afspraken een flinke stap verder te komen. Als het nodig is kunnen we altijd een vervolg afspreken, maar meestal is dat niet nodig.

Onze begeleiding kan zowel op de werkvloer als op een door ons gekozen locatie plaatsvinden. 

We vragen vooral om een bereidheid je eigen rol kritisch onder de loep te nemen. Als je die bereidheid hebt dan kunnen we je een stap verder helpen.

Ons aanbod

Contact

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: