Verminder werkstress

Verminder werkstress

Minder druk en toch meer gedaan

Iedereen wil graag bevlogen en met plezier werken. Iedereen wil werken in een team dat ook onder hoge druk effectief samenwerkt. Goede zorg leveren en tevreden clienten is het doel. En dat lukt alleen als je jezelf ook goed voelt en plezier in je werk ervaart. 

Mindfulness is daartoe een onmisbare ‘way of work.’ Mindfulness betekent met aandacht aanwezig zijn met een open en oordeelvrije opmerkzaamheid. Die bewuste aandacht en opmerkzaamheid helpt je om niet aan stress ten onder te gaan en vriendelijk te blijven naar jezelf. Mindfulness wordt soms nog weleens uitgelegd als vaag en zweverig, maar dat is echt te kort door de bocht.

In je neiging alles onder controle te houden, het voor iedereen goed te willen doen, kun je behoorlijk streng worden, wat een groot beroep doet op je doorzettingsvermogen. Dat is prima als je even een deadline moet halen op korte termijn, maar funest als het gaat om een dagelijkse staat van werken.

Mindful werken maakt je bewust van patronen die je energie doen weglekken of je effectiviteit ondermijnen. Medewerkers die mindfulness in hun werk integreren, leren bewuster keuzes maken die tot betere uitkomsten leiden: voor hun eigen gezondheid, voor hun collega’s en hun clienten. De training mindful werken combineert het vergroten van de opmerkzaamheid met de kracht van de beïnvloeding van je gedachten. Het helpt je om meer voldoening te ervaren en het is een bewezen effectieve manier om beter met stress en milder met jezelf om te gaan. Het versterkt je veerkracht, zelfvertrouwen en optimisme.

Mindful Werken training

In 4 bijeenkomsten, gedurende 4 weken word je getraind in het toepassen van mindfulness in je werk. Je leert je aandacht sturen, omgaan met stress, loslaten van automatische niet helpende patronen, je energiebalans bewaren en je werk te laten aansluiten bij wat voor jou belangrijk is.

Introductieworkshop Mindfulness op het werk

Voor medewerkers en management. Samen maak je kennis met de effecten van mindfulness. In een dag leer je de basisprincipes van mindfulness, stresshantering, en mindful communiceren. Met handige tools en kleine oefeningen die direct toepasbaar zijn.

Met de introductieworkshop maak je kennis met de effecten van mindful werken en krijg je een paar handige tools mee die je direct kan toepassen op je werk. Als je de training volgt leer je mindfulness integreren in je dagelijks werk en beloven we je dat werkstress een stuk minder kans krijgt. Het is natuurlijk wel van belang dat je samen besluit deze manier van werken tot de norm maakt en regelmatig evalueert met elkaar.

Mindful werken is er voor ieder team dat vaker dan hen lief is stress ervaart in de dagelijkse routine. Als je met je team echt stappen wilt zetten door mindfulness te integreren in het dagelijks werk dan is de training daar bij uitstek geschikt voor. Voor teams die vooral nieuwsgierig zijn en bereid zijn eens op een andere manier naar dit onderwerp te kijken is de introductieworkshop een goed alternatief.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten van elk drie uur. Daarnaast krijg je tussen de bijeenkomsten door opdrachten mee om het effect ook op de lange termijn beter te kunnen borgen. De introductieworkshop duurt vier uur en vraagt geen voorbereiding.

Beide varianten kunnen georganiseerd worden op de eigen werkplek, bij ons op kantoor in de binnenstad van Zutphen of op een locatie die we samen overeenkomen.

De introductieworkshop is er voor iedereen. De training vraagt wat meer van je. Het belangrijkste is een flinke dosis nieuwsgierigheid en doet ook een beroep op je bereidheid zaken anders aan te pakken. Het niveau van de training ligt op MBO+ niveau.

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief